همه ما به طور روزانه، جرثقیلهای غولپیکری را در سطح شهر مشاهده میکنیم که در محل ساختوساز ساختمانها و برجهای بزرگ قرار گرفتهاند. این جرثقیلهای عظیمالجثه که بهمنظور بالابردن اجسام سنگین به کار گرفته میشوند، تاور کرین نام دارند. تاور کرینها به نامهای جرثقیل برجی و یا جرثقیل ساختمانی نیز معرفی میشوند و کاربرد بالایی در ساختوساز و ایجاد پروژههای عمرانی بزرگ دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیقتر این ابزار بپردازیم. اینکه انواع تاور کرین شامل چه ویژگیهایی هستند و کاربرد هر یک به چه شکل است؟ اگر شما نیز به این موضوع علاقهمندید، تا انتها با ما همراه باشید.
تاور کرین چیست؟
یکی از مدرنترین اهرمهای تعادلی که از به هم پیوستن قطعات مختلفی تشکیل میشود، تاور کرین نام دارد. این دستگاه با هدف حملونقل و بالابردن اجسام سنگین به ارتفاعات بالا ساخته شده است؛ به این شکل که اجسام مختلف را تا ارتفاع مشخصی بالا برده و پس از آن، جسم مربوطه را در شعاعهای گوناگون جابهجا میکند.
انواع تاور کرین در ساختوساز بخشهای مختلفی از جمله ایجاد و احداث سدها، ساخت سیلو، برجسازی، ایجاد پل، ساختمانسازی و هم چنین در جابهجایی کالاها و اجناس مختلف در بندرها و یا قطعات سنگین مانند ژنراتورها، کاربرد بسیار بالایی دارند.
انواع تاور کرین
همانطور که گفته شد، تاور کرینها انواع مختلفی را شامل میشوند که هرکدام در بخشهای و صنایع مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند. دستهبندی تاور کرینها بر اساس مختلفی قابل انجام است؛ بهعنوانمثال میتوان آنها را از نظر ظرفیت و حمل بار، به دستههای ۳ الی ۲۵ تنی تقسیمبندی کرد. اما دستهبندی اصلی که بر اساس عملکرد و ویژگیها تعیین میشود، شامل سه دسته ثابت، متحرک و بالارونده است. در ادامه به بررسی جزئیتر انواع تاور کرین میپردازیم.
تاور کرین ثابت
این نوع از تاور کرینها، بدون هیچگونه قابلیت و ویژگی منحصربهفردی در افزایش بیش از حد ارتفاع و یا جابهجایی مکان خود، برای مصارف سادهتر و معمولی مورداستفاده قرار میگیرد.
تاور کرین متحرک
دسته بعدی، تاور کرینهای متحرک هستند که شعاع عملیاتی بیشتری نسبت به دسته قبلی دارند. تاور کرینهای متحرک، قابلیت حرکت در مسیرهای افقی و عمودی و هم چنین قسمتهای متخلف یک پروژه را دارند. این نوع از تاور کرینها، کاربرد و مزایای بیشتری نسب به دو دسته دیگر دارند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
تاور کرین بالارونده
انواع دیگر تاور کرینها که تاور کرینهای بالارونده نامیده میشوند، تنها در پروژههای بسیار بزرگ و عظیم قابلیت استفاده را دارند؛ به همین دلیل در اکثر پروژههای عمرانی و یا ساختمانسازیهای رایج، کاربرد زیادی نخواهند داشت. این دسته از تاور کرینها بیشتر روی پلها و ساختمانهای بزرگ نصب میشوند و ارتفاع آنها با پیشرفت پروژه، افزایش پیدا میکند.
انواع تاور کرینهای متحرک
همانطور که گفته شد، مهمترین و پرکاربردترین انواع تاور کرین، تاور کرین متحرک است. این جرثقیلهای بزرگ از ظرفیت باری ۷ الی ۱۸ تنی برخوردار بوده و برای ارتفاعاتی تا ۳۷ متر نیز کاربرد دارند. قابلیت کنترل بالا، نصب سریع بهوسیله اپراتور، کارایی هیدرولیکی بالا و هم چنین دقت حداکثری، از جمله ویژگیهای بارز این نوع تاور کرین است. تاور کرین متحرک باتوجهبه کارایی بالایی که دارد، به دستههای ریلی، جادهای و شناور تقسیمبندی میشود.
تاور کرین ریلی
یکی از انواع تاور کرینهای متحرک، تاور کرین ریلی نام دارد که دارای ظرفیت بارگیری گسترده، نصب بسیار آسان و هم چنین سرعت بالایی است. از ویژگیهای اصلی تاور کرین ریلی، پایه متحرک آن است که امکان حرکت جرثقیل در محورهای افقی و عمودی را میدهد. از این نوع تاور کرینها، در حملونقل بارهای سنگین و هم چنین ساخت مسیرهای ریلی مانند راهآهنها استفاده میشود.
تاور کرین جادهای
از دیگر انواع تاور کرین متحرک، تاور کرین جادهای است که به دلیل جثه و ابعاد کوچکتر، شباهت بیشتری به جرثقیل دارد. قدرت حمل بار در تاور کرینهای جادهای پایینتر از سایر تاور کرینهاست اما قابلیت حمل و جابهجایی بالاتر آن، از جمله مزیتهای آن به شمار میرود. از این نوع تاور کرین در ساخت پروژههای ساختمانی مختلف، حمل مصالح ساختمانی و جابهجایی کالاها استفاده میشود.
تاور کرین شناور
دسته نهایی تاور کرینهای متحرک، مربوط به تاور کرین شناور است. از این نوع تاور کرین، به دلیل ساختار منحصربهفرد مانند شناور بودن در آب، در ساختوسازهای معادن نفتی دریاها و اقیانوسها استفاده میشود. همچنین کشف و بیرون آوردن کشتیهای غرق شده از دیگر کاربردهای تاور کرین شناور محسوب میشود.
تفاوت تاور کرین ثابت و متحرک
نیازها و کاربردهای مختلف صنعتی، باعث ایجاد تفاوت انواع تاور کرینها شده است. دو دسته پرکاربرد از انواع مختلف تاور کرینها، تاور کرینهای ثابت و متحرک هستند که ویژگیهای متفاوتی دارند. اولین تفاوت میان آنها، میزان بهرهوری است. از ویژگیهای اصلی تاور کرینهای متحرک، نصب ساده و سریع آنهاست که این موضوع، باعث افزایش میزان بهرهوری آنها خواهد شد.
تفاوت دیگر این دو نوع جرثقیل، قابلیت انعطافپذیری و توانایی جابهجایی است. قابلیت انعطافپذیری با محیط و همچنین توانایی حرکت در تاور کرینهای متحرک بسیار بالاتر از جرثقیلهای ثابت است. این ویژگی باعث افزایش کارایی جرثقیلهای سیار شده به صورتی که از آنها برای ساختوساز در مکانهای مختلف یک پروژه استفاده میشود.
میزان هزینههای صرف شده در خرید و نصب بخشهای مختلف تاور کرینهای متحرک نیز، رقم پایینتری نسبت به جرثقیلهای ثابت و یا تاجی را دارد. استفاده از تاور کرینهای متحرک به دلایل مختلف مانند ظرفیت بالاتر در حمل بار، استفاده از تجهیزات کمتر در نصب و راهاندازی، تحمل بار بیشتر و ظرفیت بالابری زیاد، میتواند بسیار مقرونبهصرفهتر نسبت به استفاده از تاور کرینهای ثابت باشد.
جمعبندی
یکی از ابزارهایی که کاربرد بسیار زیادی در حمل بار، جابهجایی و ساختوسازهای مختلف دارد، تاور کرین است. انواع تاور کرین به دلیل مزایای مختلف مانند شعاع جابهجایی بالا، سهولت بالابردن تجهیزات و مصالح ساختمانی، امنیت بالا، صرفهجویی در زمان و هزینهها و همچنین کمک به ساخت سازههای مختلف، کاربرد بالایی در صنعت دارد و مورداستفاده زیادی قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی انواع مختلف تاور کرین و ویژگیها و کاربردهای هر یک از آنها پرداختیم.
خرید، فروش و اجاره آسانسور کارگاهی تاور کرین – اورهال تاور کرین – اینورتر کردن تاور کرین – نصب و پیادهسازی تاور کرین – قطعات تاور کرین – ایمنی تاور کرین – انتخاب تاور کرین – تاور کرین – تاریخچه تاور کرین – اجزای تاور کرین – تاورکرین – تاورکرین و صنعت ساختمانسازی – تاور کرین و صنعت ساختمان – پایه تثبیت تاورکرین –اجاره تاور کرین – مهمترین قطعات تاور کرین – خرید و فروش تاور کرین دست دوم– نکات مهم در اورهال تاور کرین – اجزای اصلی تاور کرین – آلیماک – تاور کرین چیست؟ – تاور کرین
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
تاور کرین چیست؟
یکی از مدرنترین اهرمهای تعادلی که از به هم پیوستن قطعات مختلفی تشکیل میشود، تاور کرین نام دارد. این دستگاه با هدف حملونقل و بالابردن اجسام سنگین به ارتفاعات بالا ساخته شده است؛ به این شکل که اجسام مختلف را تا ارتفاع مشخصی بالا برده و پس از آن، جسم مربوطه را در شعاعهای گوناگون جابهجا میکند.
انواع تاور کرین در ساختوساز بخشهای مختلفی از جمله ایجاد و احداث سدها، ساخت سیلو، برجسازی، ایجاد پل، ساختمانسازی و هم چنین در جابهجایی کالاها و اجناس مختلف در بندرها و یا قطعات سنگین مانند ژنراتورها، کاربرد بسیار بالایی دارند.